Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman başlıyor, kimler başvurabilir? Atamalar ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme başvuru ve atama takvimini duyurdu. Aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu gibi mazereti olan öğretmenler, başvurularını MEBBİS üzerinden yapabilecek. Peki, öğretmenlerin yer değiştirme başvurusu ne zaman başlıyor, atamalar ne zaman? İşte başvuru kılavuzu...

Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman başlıyor, kimler başvurabilir? Atamalar ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme duyurusu yayımlandı. 2024 yaz tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri MEBBİS üzerinden yapılıyor. Başvurular iki aşamalı olarak sistem üzerinden alınacak. İşte MEB öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme detayları...

ÖĞRETMENLERİN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular iki aşamalı olarak sistem üzerinden alınacak, öğretmenler birinci aşamada 1-7 Ağustos 2024 tarihleri arasında belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildirecekler, ön başvurusu onaylananlar ikinci aşamada 10-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında tercih başvurusunda bulunabilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu” doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.

MEB öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru kılavuzu için tıklayınız

ATAMALAR NE ZAMAN?

Atamalar ise 16 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması gerçekleştirilenlerin ayrılma işlemleri 19 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla yapılabilecek.

KPSS ÖABT sınavı ne zaman, saat kaçta, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2024 LGS ise boş kontenjanlar ve taban puanlar açıklandı mı, nasıl öğrenilir? LGS nakil başvuruları başladı mı? 2024 LGS nakil başvurusu ne zaman, nereden yapılır? LGS tercih sonuçları açıklandı!