Öğretmen atamalarında mülakata tepkiler çığ gibi! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görmek zorundayım

Öğretmen alımlarında tepkilere yol açan mülakat gündemdeki sıcaklığını koruyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sisteminde değişikliğe giderek sürdürmekte kararlı olduğunu belirtiyor. Bakan Tekin, son açıklamasında "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım." özleriyle mülakatın gerekli olduğunun altını çizdi.

Öğretmen atamalarında mülakata tepkiler çığ gibi! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görmek zorundayım

Son günlerde gündemin en yoğun tartışmalarından biri de öğretmenlere mülakat...

Öğretmen atamalarında mülakata tepkiler çığ gibi! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görmek zorundayım - Resim : 1

"SİZE MAHÇUP OLMAMAK İÇİN İSTİHDAM ETTİĞİM ÖĞRETMENİ GÖRMEK ZORUNDAYIM"

Öğretmen adayları ve öğretmenler duruma ne kadar tepki gösterse de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konu ile ilgili açıklamasında, "Siz nasıl çocuğunuzu bir okula yazdırırken öğretmeni görüyorsanız ben de size mahçup olmamak için istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok ve ben size açık ç

Öğretmen atamalarında mülakata tepkiler çığ gibi! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görmek zorundayım - Resim : 2

‘NEDEN İTİRAZ EDİYOR İNSANLAR ANLAMIYORUM’

Bakan Tekin, öğretmen alımında mülakat sisteminin değişeceğini de söyledi. Yeni sistemi anlatan Tekin, "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp "Şunları söyledim" diye altına imza atıyor ve kamera kaydı alacağız. Hatta bunun dışında öneriniz varsa objektif olduğuna, adil olduğuna inanıyorsanız getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar anlamıyorum." ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamalarında mülakata tepkiler çığ gibi! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görmek zorundayım - Resim : 3

“NEDEN KUL HAKKI YİYEYİM!”

Adaletsizlik yapmamak üzere kendilerini şartladıklarını söyleyen Tekin, "Neden kul hakkı yiyeyim. Tanımadığım birisi için neden beddua alayım." dedi.

KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman? Yatay ve dikey geçiş, YKS ek kontenjan KYK yurt başvuruları başladı! 2023/1. Dönem bekçilik yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK 5. yedek yerleştirme sonuçları belli oldu mu?