MEB sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Kimler yapabilir? Başvuru tarihleri nedir?

Öğretmen atama başvuruları bugün başladı. Millî Eğitim Bakanlığınca 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Öğretmen adayları, sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Peki, sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen atama başvuru tarihleri nedir? İşte başvuru ekranı ve öğretmen atama takvimi...

MEB sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Kimler yapabilir? Başvuru tarihleri nedir?

 Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuru ekranı açıldı. MEB tarafından yayımlanan başvuru kılavuzu ile sözlü sınav merkezleri, sözlü sınav için tercih edilebilecek alanlar, atama yapılacak alanlar ve taban puan ile kontenjan listesi belli oldu. Peki, sözleşmeli öğretmen ataması nasıl, nereden yapılacak? Sözleşmeli öğretmen atama başvurusu ne zaman bitiyor? İşte MEB sözleşmeli öğretmen atama başvuru kılavuzu, takvimi ve başvuru ekranı...

MEB sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Kimler yapabilir? Başvuru tarihleri nedir? - Resim : 1

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava katılacak adayları belirlemek üzere
başvurular, ilkatama.meb.gov.tr adresinden Elektronik Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacak. Adaylar başvuru sistemine e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapacaklar.

Öğretmen atama başvuru için tıklayınız

MEB sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Kimler yapabilir? Başvuru tarihleri nedir? - Resim : 2

BAŞVURUDA HANGİ YILIN KPSS PUANI GEÇERLİ?

Adaylar; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih,  Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Beden, Eğitimi ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanları bakımından KPSSP121 puan türünden; Almanca, Arapça ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden; diğer alanlar  bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvuruda bulunabilecektir. Bu kapsamda başvurular, geçerli olan KPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir.

MEB sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Kimler yapabilir? Başvuru tarihleri nedir? - Resim : 3

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU TARİHLERİ

Sözleşmeli öğretmen atama başvuruları 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü başladı. Başvurular, 31 Mayıs 2024 Cuma günü saat 16.00'da sona erecek. 

Sözleşmeli atama başvuru kılavuzu

MEB sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? Kimler yapabilir? Başvuru tarihleri nedir? - Resim : 4

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024

İşlem Tarih
Ön Başvuru ve Sözlü Sınav Merkezi Tercihlerinin
Alınması
20/05/2024 - 31/05/2024
Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin
İlanı
10/06/2024
Sözlü Sınavların Başlangıcı 01/07/2024
2024 e-YÖKDİL/3 sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? CHP'den 'büyük eğitim mitingi' AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF dönem sonu sınavı ne zaman? DGS başvuru süresi doluyor: DGS geç başvuru günü ne zaman?