MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

MSÜ 2024 için başvurular sona erdi. Milli Savunma Üniversite öğrenci aday belirleme sınavı için başvurularını yapan adaylar, sınav tarihini beklemeye başladı. Adaylar, şimdi MSÜ sınavına gireceği yeri merak ediyor. Peki, MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? İşte MSÜ sınav takvimi...

MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday belirleme sınavı olan 2024 MSÜ başvuruları 3-30 Ocak tarihlerinde yapıldı. MSÜ 2’nci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanacak adayları belirleyecek sınav için adaylar, hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, 2024 MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak, sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar...

MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? - Resim : 1

2024-MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ), 3 Mart 2024 tarihinde yapılacak. MSÜ sınav sonuçları, 28 Mart 2024 tarihinde belli olacak.

MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? - Resim : 2

2024-MSÜ SINAVA GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK? 

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, sınavın yapılacağı hafta içinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. 

MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? - Resim : 3

MSÜ SINAV İÇERİĞİ

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday belirleme sınavında adaylara 120 soru sorulacak ve bunun için 165 dakika süre verilecek. 

TÜRKÇE (40 soru)
SOSYAL BİLİMLER
Tarih (5 Soru)
Coğrafya (5 Soru )
Felsefe (5 Soru )
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) (5 Soru )
TEMEL MATEMATİK (40 Soru)
FEN BİLİMLERİ
Fizik (7 Soru)
Kimya (7 Soru)
Biyoloji (6 Soru)

YÖK bursları artırdı YÖK, doktora ve lisans burs miktarını artırdı! YÖKDİL sınav giriş belgesi yayımlandı: 2024-YÖKDİL/1 sınavı ne zaman? MEB, 2. ara tatil ve yaz tatil tarihlerini açıkladı!