Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okullarda kayıt ücreti açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki eğitim süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Sınavsız eğitimin mümkün olup olmadığıyla ilgili demeçler veren Tekin, okullarda kayıt ücretinin kesinlikle alınmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okullarda kayıt ücreti açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki kayıt ücreti konusu hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

"OKULLARIMIZDA KAYIT ÜCRETİ, BAĞIŞ, BUNLARIN HİÇBİRİSİ YOK"

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Ödenekler ihtiyaçları karşılayacak seviyede olmadığı için mi okul kayıt paraları alınıyor?" sorusu üzerine şunları söyledi;

Şimdi burada iki konuyu belirtmek lazım. Bunlardan bir tanesi doğrudur, okul bazlı olarak gönderdiğimiz bütçe, okullarımızın ihtiyaçlarını belki asgari düzeyde karşılıyor. Yani oradaki eleştirilere katılabilirim. Okullarımızın, yani 74 bin kurumun asgari ihtiyaçlarını gideriyoruz ama her okulda farklı ihtiyaçlar ortaya çıkabilir. Onlarda da elimizden geldiğince destek oluyoruz. Biz bunu kesinlikle tasvip etmiyoruz. İkinci boyutu da çocuk adrese dayalı nüfus kayıt sitemine göre yani coğrafi bilgi sisteminin tanımladığı verilere bir okula kayıt yapma hakkı yokken okula baskı yapıp okul idaresine bu anlamda bağış teklifinde bulunan var. Velilerimizin çok yoğun baskısı var. Tüm bunlar beraberinde bu tartışmaları getiriyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Okullarımızda kayıt ücreti, bağış, bunların hiçbirisi yok. Böyle bir talepte bulunma hakları yok arkadaşlarımızın.

Okullarda iki farklı idare olduğunu, birincinin bakanlığın görevlendirdiği okul yönetimi, ikincisinin de okul aile birliklerinin olduğunu aktaran Tekin, "Bazen velilerimizin aile birliği başkanı olduğu okulda aradığımız standartların üzerinde iyileştirme talepleri var. Bunu da yer yer kamuoyuna intikal ettiği şekliyle alıyorlar. Bunun denetimi, hani rutin veli denetimi gibi denetim yapma imkanımız yok ama burada şunu gayet iyi yapıyoruz. Bakanlık müfettişlerimiz bu konularda bize gelen şikayetleri hassasiyetle değerlendiriyor ve üzerine gidiyoruz bu konunun." diye konuştu.

Türkiye'de kaç Suriyeli öğrenci var? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl yapılır? PAEM başvuru tarihi nedir? 500 PAEM öğrenci alımı başvuru şartları nelerdir? Bakan Tekin mülakat tartışmalarına noktayı koydu