LGS tercih sonuçları meb.gov.tr'de açıklandı! 2024 LGS yerleştirme sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını "www.meb.gov.tr" adresinden açıkladı. Sınav sonrasında tercihlerini yapan öğrenciler, bugün 2024 LGS yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için merakla bekliyordu. Peki, LGS sonuçları belli oldu mu, açıklandı mı, nasıl öğrenilir?

LGS tercih sonuçları meb.gov.tr'de açıklandı! 2024 LGS yerleştirme sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan 2024 LGS tercih sonuçlarını bugün açıklandı. Öğrenciler, sonuçların açıklanması ardından 28 Haziran-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında tercihlerini yapmıştı. Sonuçlar ile birlikte boş kalan kontenjanlar belli olacak. İşte LGS tercih yerleştirme sonuçları...

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre LGS yerleştirme sonuçları bugün, 22 Temmuz Pazartesi, açıklanacak. 

LGS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

LGS tercih sonuçları meb.gov.tr sitesinden açıklanacak. Sorgulama ekranında TC kimlik numarası ve doğum tarihi girilerek LGS yerleştirme sonuçlarını öğrenebilirsiniz. 

LGS yerleştirme sonuçları için tıklayınız

SINAVLI OKULLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 97.42

Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97,42 olarak gerçekleşti.
 
Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde fen liselerindeki 39 bin 720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9 bin 480 kontenjanın tamamı doldu. 

LGS yerleştirme sonuçları için gözler meb.gov.tr'de! Okullar ne zaman açılacak tarih belli oldu! MEB, 2024 AÖL sınav soruları ve sonuçları için tarih verdi! KPSS soru cevapları ne zaman yayımlanır, sonuçlar ne zaman açıklanacak?