MEB LGS TERCİH SONUÇ SORGULAMA 2024: LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta, nereden açıklanacak?

LGS yerleştirme sonuçları için gözler meb.gov.tr'de. LGS sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler, 28 Haziran-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında tercihlerini yaptı. Peki, LGS yerleştirme sonuçları ne zaman, saat kaçta, nereden açıklanacak?

MEB LGS TERCİH SONUÇ SORGULAMA 2024: LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta, nereden açıklanacak?

LGS yerleştirme sonuçları yarın (22 Temmuz Pazartesi) açıklanacak. Yerleştirme sonuçları ile birlikte boş kalan kontenjanlar da belli olacak. Sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem halinde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecek.

LGS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, 22 Temmuz 2024 "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklanacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı belli değil.

LGS YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 22-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak ve sonuçlar 29  Temmuz'da açıklanacak.

İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz-2 Ağustos'ta alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 6-14 Ağustos'ta alınacak.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19-23 Ağustos'ta alacak. 26 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

Okullar ne zaman açılacak tarih belli oldu! MEB, 2024 AÖL sınav soruları ve sonuçları için tarih verdi! KPSS soru cevapları ne zaman yayımlanır, sonuçlar ne zaman açıklanacak? KPSS saat kaçta başlıyor? KPSS ne kadar sürüyor, saat kaçta bitiyor?