LGS tercihleri sona erdi: 2024 LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, nakil tarihleri nedir?

LGS tercih dönemi sona erdi. LGS sonuçları açıklanmasının ardından öğrenciler, 28 Haziran - 17 Temmuz tarihleri arasında lise tercihlerini yaptı. Şimdi MEB tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında açıklanacak LGS sonuçlarının açıklanmasında. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte LGS tercih, yerleştirme, nakil takvimi...

LGS tercihleri sona erdi: 2024 LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, nakil tarihleri nedir?

Liselere Geçiş Kapsamında yapılan 2024 LGS tercih dönemi sona erdi. 28 Haziran'da başlayan lise tercih dönemi, 17 Temmuz'da tamamlandı. Öğrenciler ve veliler, alınan LGS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercihlerini yaptı. MEB, LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak tarih verdi. Peki, nakiller tercihleri ne zaman yapılacak?

LGS TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 22 Temmuz 2024 tarihinde "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre gerçekleştirilecek.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak

LGS tercihleri sona erdi: 2024 LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, nakil tarihleri nedir? - Resim : 1

NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirmelere esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

22-26 Temmuz 2024 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması  

29 Temmuz-2 Ağustos 2024 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

 

ÖSYM MEB'in sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı AÖL 3. dönem sınavı ne zaman? Açık Lise sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? KPSS ortaöğretim başvuru nasıl yapılır, kimler yapabilir, başvuru ücreti ne kadar? KPSS ne zaman? Bu hafta sonu KPSS sınavı var mı?