LGS tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? MEB LGS tercih robotu

LGS tercih süreci devam ediyor. MEB tarafından 2 Haziran'da yapılan 2024 LGS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları ile birlikte LGS tercihleri, 28 Haziran'da alınmaya başlandı. MEB tarafından Öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotu hazırlandı. Peki, LGS tercihleri ne zaman bitiyor? LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır?

LGS tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? MEB LGS tercih robotu

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ortak sınav 2024 LGS sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Haziran'da başlayan LGS sürecinde öğrenci ve velilerine yardımcı olmak amacıyla "LGS tercih robotu" hazırladı. Tercihler, e-okul üzerinde yapılıyor. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

LGS tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? MEB LGS tercih robotu - Resim : 1

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

LGS tercihleri, 28 Haziran'da başlamıştı. Liselere Geçiş Sistemi tercihleri, 17 Temmuz'a kadar e-Okul üzerinden alınacak.

LGS tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? MEB LGS tercih robotu - Resim : 2

LGS TERCİHLERİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihlerin mutlaka ilgili ortaokul müdürlüğüne onaylatılması gerekiyor. 

LGS tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? MEB LGS tercih robotu - Resim : 3

MEB TERCİH ROBOTU

Öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotu hazırlandı. Tercih robotunu kullanarak istenen yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgiler görülebiliyor.
 
Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve 2023'e ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

2024 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi için Tıklayınız

2024 Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi için Tıklayınız

2024 Merkezi, Yerel ve Pansiyonlu Yerleştirme Tercih Başvuru Giriş Ekranı için Tıklayınız

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için Tıklayınız

KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İlkokul ve ortaokul 1. sınıfların okulları belli oldu! LGS birincisi Beyoğlu İmam Hatip'ten DGS soru ve cevap anahtarı yayımlandı: 2024 DGS puan hesaplama nasıl yapılır?