LGS tercih robotu 2023: LGS tercih nasıl yapılır?

LGS tercih dönemi bugün başlıyor. 19 Temmuz'a kadar süresi olan 2023 LGS tercih döneminde MEB LGS tercih robotu öğrencilere yardımcı olacak. LGS tercih ekranı ilk olarak yerel yerleştirme için açılacak. Peki, LGS tercih nasıl yapılır?

LGS tercih robotu 2023: LGS tercih nasıl yapılır?

Liselere Geçiş Sistemi olan 2023 LGS, 4 Haziran'da yapılmıştı. LGS sonuçlarının açıklanması sonrasında tercih kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Bugün ise LGS tercih ekranı açılacak ve tercih dönemi başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih robotu hazırladı. İşte LGS tercih kılavuzu, yüzdelik dilim, taban puanlar...

LGS TERCİH NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ve ya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

MEB TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

"Yerel yerleştirme" işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede, eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme gerçekleştirilecek.

2023 LGS TERCİH KILAVUZU

TERCİH EKRANI YEREL YERLEŞTİRME İÇİN AÇILACAK!

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Yerel yerleştirme tercihlerinde ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercih edebilecek.

Tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplam 20 okul tercihinde bulunabilecek.

LGS TABAN PUANLARI YÜZDELİK DİLİMLER

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtları, 19 Temmuz'a kadar gerçekleşecek.

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz'da "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

LGS'de tercihler bugün başlıyor LGS tercih dönemi yarın başlıyor LGS tercih kılavuzu yayımlandı! Tercihler 3-19 Temmuz'da yapılacak LGS tercih kılavuzu 2023 yayımlandı: LGS tercihleri ne zaman başlıyor, nasıl yapılır?