LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? MEB LGS (Lise) taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı?

LGS sonuçları bugün açıklandı. MEB tarafından sonuçlarına bakan öğrenciler ve velileri, tercih yapmak istedikleri okulların taban puanlarını öğrenmeye çalışıyor. Peki, LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? Lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri nasıl öğrenilir?

LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? MEB LGS (Lise) taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 2 Haziran'da yapılan 2024 LGS sonuçlarını açıkladı. Sonuçların açıklanması ardından "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" da yayımlandı. Böylece LGS tercih ve yerleştirme sürecine dair takvim belli oldu. Peki, LGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak? Lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri yayımlandı mı?

LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? MEB LGS (Lise) taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? - Resim : 1

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

LGS merkezî sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin 992 bin 906'sı sınava katıldı, sınava katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre 352 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. 

LGS merkezî sınav sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? MEB LGS (Lise) taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? - Resim : 2

LGS TERCİHLERİ BAŞLADI MI, NASIL YAPILIR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci bugün başladı, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

LGS TERCİH KILAVUZU 2024 

LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? MEB LGS (Lise) taban puanları ve yüzdelik dilimler açıklandı mı? - Resim : 3

LGS TABAN PUANLAR VE YÜZDELİK DİLİMLER AÇIKLANDI MI?

LGS sonuçları sonrasında öğrenciler, lise taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini merak ediyor. Tercihlerini bu bilgilere göre yapmak isteyen öğrenciler, e-okul üzerinden erişime açılmasını bekliyor. Geçen yılın LGS lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Lise taban puanları ve başarı sıralaması görmek için tıklayınız

Lise KPSS ne zaman? 2024 Ortaöğretim KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? YKS üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS sonuçları açıklandı LGS sonuçları açıklandı! Tercihler ne zaman başlıyor?