LGS tercih ekranı 2023: LGS'de en fazla kaç tercih yapılabilir?

LGS tercih ekranı açıldı. Öğrenciler, Liselere Geçiş Sistemi sınavı olan LGS'de aldıkları puana göre tercihlerini yapmaya başladı. İki dönemde yapılacak tercihlerin ilki 19 Temmuz'da sona erecek. Peki, LGS'de en çok kaç tercih yapılabilir?

LGS tercih ekranı 2023: LGS'de en fazla kaç tercih yapılabilir?

LGS ilk tercih dönemi 3 Temmuz Pazartesi günü başladı. Öğrenciler ve velileri, e-okul üzerinden tercihlerini yapmaya başladı. 19 Temmuz'da sona erecek tercih döneminde ilk olarak yerel yerleştirme için tercih yapılabiliyor. Öğrencilerin merak ettiği konu ise LGS'de en çok kaç tercih yapılabilir? sorusu oluyor. İşte LGS tercih ekranı...

LGS TERCİH NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

LGS'DE EN ÇOK KAÇ TERCİH YAPILABİLİR?

Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.

Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz'da "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

2023-ALES/2 başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Açık Lise 3. dönem sınavları ne zaman? ALES başvuruları başladı DGS sınavı ne zaman? 2023 Dikey Geçiş Sınav giriş belgesi yayımlandı mı?