LGS sonuçları ne zaman belli olacak? MEB 2024 LGS tercihleri ne zaman başlayacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü iki oturumda yapıldı. Bir milyonun üzerindeki öğrencinin katıldığı LGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayımladı. Öğrenciler, LGS sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında tercihlerini yapacak. Peki, 2024 LGS sonuçları ne zaman belli olacak? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte MEB LGS takvimi...

LGS sonuçları ne zaman belli olacak? MEB 2024 LGS tercihleri ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran Pazar günü yapılan LGS sınav sonuçları merakla bekleniyor. Sınavda 50 sözel soru, 40 sayısal soru sorulmuştu. Sınavdan sonra 2024 LGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları MEB tarafından erişime açıldı. Sınava dair değerlendirme başladı ve bu ayın sonunda sonuçlar MEB tarafından duyurulacak. Peki, 2024 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte açıklanan tarihler...

LGS sonuçları ne zaman belli olacak? MEB 2024 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 1

LGS SORULAR VE CEVAP ANAHTARLARI

Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi. Öğrenciler sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek.

Sözel Bölüm Kitapçığı için tıklayınız

Sayısal Bölüm Kitapçığı için tıklayınız

LGS sonuçları ne zaman belli olacak? MEB 2024 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 2

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. 

LGS sonuçları ne zaman belli olacak? MEB 2024 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 3

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB, sınav sonuçlarının açıklandığı aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacağını açıkladı. Geçen yıl 26 Haziran'da kılavuz yayımlanmış fakat tercihleri, 3 Temmuz'da başlamıştı.

Sınav giriş yerinizi öğrendiniz mi? 2024 YKS sınavı ne zaman, saat kaçta? Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? LGS merkezi sınavı yarın yapılacak ATA AÖF final sınavı ne zaman, saat kaçta? ATA AÖF final sınavı ne kadar sürüyor?