LGS sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? 2024 LGS lise tercihleri ne zaman başlayacak?

LGS sonuçları için geri sayım sürüyor. 2 Haziran Pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ortak sınavın değerlendirmesi sürüyor. 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü LGS sonuçları ile öğrencilerin lise tercih dönemi başlayacak? Peki, MEB tarafından LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, tercihler ne zaman başlayacak?

LGS sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? 2024 LGS lise tercihleri ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024 LGS 2 Haziran Pazar günü yapıldı. Yaklaşık bir milyon 8. sınıf öğrencisi, istediği okula girebilmek için sonuçların açıklanmasını merakla bekliyor. Sonuçlar ile birlikte LGS tercih süreci başlayacak. Peki, 2024 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. 

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB, sınav sonuçlarının açıklandığı aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacağını açıkladı. Geçen yıl 26 Haziran'da kılavuz yayımlanmış fakat tercihleri, 3 Temmuz'da başlamıştı.

9. sınıflara telafi sınavı mı geliyor? Son ders zili bugün çalacak: 20 milyon öğrenci yaz tatiline çıkıyor 20 bin öğretmen ataması ne zaman? DGS sınav giriş belgesi yayımlandı: Sınav giriş yeri nasıl öğrenilir?