LGS sonuçları açıklandı son dakika: 2024 LGS tercihleri ne zaman başlıyor?

LGS sonuçları açıklandı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran'da yapılan Liselere geçişte uygulanan merkezi sınavın sonuçları www.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Sonuçlar ile birlikte LGS tercih dönemi de belli oldu. İşte LGS sonuç sorgulama ekranı...

LGS sonuçları açıklandı son dakika: 2024 LGS tercihleri ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. LGS kapsamında sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri de "meb.gov.tr" adresinden yayımlandı. Bakanlık tarafından, 2023 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları da paylaşıldı.

LGS sonuçları açıklandı son dakika: 2024 LGS tercihleri ne zaman başlıyor? - Resim : 1

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) liselere geçişte 2 Haziran'da uygulanan merkezi sınavın sonuçları www.meb.gov.tr  internet adresinden ulaşılabilecek. 

LGS sonuçları için tıklayınız

LGS sonuçları açıklandı son dakika: 2024 LGS tercihleri ne zaman başlıyor? - Resim : 2

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

 Bu yıl LGS merkezî sınavına başvuran 1 milyon 038 bin 544 öğrencinin 992 bin 906'sı sınava katıldı, sınava katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti.
 
LGS yerleştirme kılavuzuna göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezî sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı da 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi.
 
Öte yandan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci de bugün başladı, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

LGS sonuçları açıklandı: LGS sonuçları nasıl öğrenilir? MEB, LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz hazırladı 230 bin öğretmene "başöğretmenlik" imkanı AÖL sınav giriş belgesi yayınlandı mı? AÖL 3. dönem e-sınav ne zaman yapılacak?