LGS 3. nakil tercihleri ne zaman bitiyor, sonuçları ne zaman belli olacak?

LGS 3. nakil süreci devam ediyor. Liselere Geçiş Sınavı 2023-LGS sonuçları açıklanması ile tercih ve nakil süreci başladı. İlk yerleştirme sonrasında iki nakil işlemleri sona erdi ve sonuçları yayınlandı. Peki, LGS 3. nakil tercihleri ne zaman sona eriyor, nasıl yapılır? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

LGS 3. nakil tercihleri ne zaman bitiyor, sonuçları ne zaman belli olacak?

Liselere Geçiş Sınavı (2023-LGS) kapsamında tercih, nakil ve yerleştirme süreci devam ediyor. 26 Haziran'da LGS sonuçları ilanı ile ilk tercihler alındı. Bu tercihler ile öğrencilerin yüzde 95'i istedikleri okula yerleşti. Sonrasında 1. ve 2. nakil işlemleri e-okul üzerinden yapıldı. Bu sonuçlar sonrasında hiç bir yere yerleşemeyen öğrenciler için 3. nakil tercih dönemi başladı. Peki, 3. nakil tercihleri ne zaman sona erecek, nasıl yapılır, sonuçları ne zaman belli olacak?

LGS 3. NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için LGS 3. nakil tercihleri, 8 Ağustos'ta başladı ve 16 Ağustos'ta sona erecek. 

LGS 3. NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Herhangi bir yere yerleşemeyen öğrenciler, boş kalan kontenjanlara başvurularını İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına yapacak.

LGS 3. NAKİL TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2023 LGS nakil, tercih, yerleştirme takvimine göre 3. nakil tercih sonuçları 18 Ağustos'ta belli olacak.

KYK yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu mu? YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman başlayacak? Öğretmenleri sevindiren haber!