LGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA: 2024 LGS sınavı saat kaçta, ne kadar sürecek? LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

LGS sınavı bu hafta sonu yapılacak. 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilerin sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri açıklandı. Sınava katılacak yaklaşık bir milyon öğrenci ve velileri, LGS saat kaçta başlayacak, ne kadar sürecek merak ediyor. Peki, LGS sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? İşte 2024 LGS sınav giriş belgesi sorgulama...

LGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA: 2024 LGS sınavı saat kaçta, ne kadar sürecek? LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak LGS merkezi sınavı, bu hafta sonu 984 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvuru yaptığı Liselere Geçiş Sistemi (2024 LGS) merkezi sınavı saati ve sınavların kaç dakika süreceği merak ediliyor. MEB, e-okul üzerinden LGS sınav giriş belgesinin alınabileceğini açıkladı.

LGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA: 2024 LGS sınavı saat kaçta, ne kadar sürecek? LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? - Resim : 1

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ 

LGS kapsamındaki merkezî sınava yönelik sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgilere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşılabilecek.  

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak ve onaylanarak öğrencilere ulaştırılacak.   

2024 LGS sınav giriş yeri bilgilerinizi görmek için tıklayınız.

LGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA: 2024 LGS sınavı saat kaçta, ne kadar sürecek? LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? - Resim : 2

LGS SAAT KAÇTA, NE KADAR SÜRÜYOR?

LGS kapsamında merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. MEB tarafından yapılacak LGS'de birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. 

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki oturum hâlinde
uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün yapılacak.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk
sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı sonuçları açıklandı! 2024 öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları başlıyor! AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Açık öğretim lise sınavı ne zaman 2024? AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu?