LGS nakil tercih ekranı: 2023 LGS lise nakil tercihleri nereden, nasıl yapılır?

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. MEB, ilk yerleştirmede istediği okullara yerleşemeyen ve nakil yaptırmak isteyenler için tercih takvimini açıkladı. Peki, lise nakil tarihleri nedir? LGS nakil tercihleri nereden, nasıl yapılır?

LGS nakil tercih ekranı: 2023 LGS lise nakil tercihleri nereden, nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 LGS tercih yerleştirme sonuçlarını açıkladı. LGS yerleştirme sonuçları sonrasında istediği okula nakil yaptırmak isteyenler, MEB'in 1. nakil tercih tarihini açıklamasını bekliyordu. Öğrenciler ve velileri, LGS nakil tercihleri nereden, nasıl yapılır merak ediliyor. İşte nakil tercih işlemleri detayları...

MEB LGS NAKİL TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 24 - 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.

İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

08 - 16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

NAKİL İŞLEMLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Her dönemde, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Lise nakil başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. Sisteme giriş yapıldıktan sonra "MEB Öğrenci Nakil İşlemi" bölümünden başvuru yapılacak.

2023 LGS LİSE NAKİL TERCİH EKRANI için tıklayınız

2023 YKS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS yerleştirme sonuçları açıklandı 2023 KPSS sonuçları ne zaman belli olacak? 2023 LGS yerleştirme sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?