LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı: MEB LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları bugün açıklandı. Merkezi yerleştirme ve ilk nakil yerleştirme sonuçlarına bir okula yerleşemeyen öğrenciler, 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında nakil için tercihlerini yaptı. Peki, 2024 LGS 2. yerleştirmeye esas nakil tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı: MEB LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları bugün MEB tarafından açıklandı. Böylece nakil tercih dönemi sona erdi. 29 Temmuz'da başlayan 2. yerleştirme esas nakil tercih dönemi, 2 Ağustos'ta sona ermişti. Sonuçlar meb.gov.tr adresinden ilan edildi. İşte detaylar... 

LGS NAKİL SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan nakil, tercih, yerleştirme takvimine göre LGS yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları bugün, 5 Ağustos Pazartesi, açıklandı. Sonuçlar, e-okul üzerinden erişime açıldı.

LGS 2. nakil sonuçları sorgulama için tıklayınız

LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı: MEB LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 1

NAKİL TERCİH SÜRECİ

Nakil tercih başvuruları, iki dönem olarak yapılacak. İkinci nakil yerleştirme sonuçlarının ardından 6-14 Ağustos'ta boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Böylece 16 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

Okullar ne zaman açılıyor, yaz tatili ne zaman bitiyor? 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman, saat kaçta, ne kadar sürüyor? KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? İşte beklenen tarih! Süre uzatıldı: YKS tercihleri ne zaman sona eriyor, sonuçlar ne zaman açıklanacak?