LGS nakil başvuruları başladı mı? 2024 LGS nakil başvurusu ne zaman, nereden yapılır?

LGS nakil başvurusu, yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrenci ve velilerin gündemine girdi. Tercihleri doğrultusunda bir yere yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyenler, belirlenen tarihlerde LGS nakil başvurusu yapabilecek. Peki, LGS nakil başvuruları nasıl, nereden, hangi tarihlerde yapılır?

LGS nakil başvuruları başladı mı? 2024 LGS nakil başvurusu ne zaman, nereden yapılır?

LGS sonuçları açıklanması sonrasında yerleştirmeye esas 1. nakil başvuruları bugün başladı. Yerleştirme sonrasında herhangi bir okula yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyenler, nakil başvurusu yapabiliyor. Öğrenciler, boş kalan kontenjanları kontrol ederek nakil başvurularını e-devlet üzerinden yapıyor. 

2024 LGS NAKİL TAKVİMİ

Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 29 Temmuz'da açıklanacak.
 
İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.  

NAKİL İŞLEMLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem hâlinde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler.
 
Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
 
Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek suretiyle en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Lise nakil başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. Sisteme giriş yapıldıktan sonra "MEB Öğrenci Nakil İşlemi" bölümünden başvuru yapılacak.

2024 LGS LİSE NAKİL TERCİH EKRANI için tıklayınız

LGS BOŞ KONTENJANLAR VE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirme sonuçları 22 Temmuz'da açıklanacak. Aynı gün içerisinde Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi boş kontenjanları ve taban puanlar da erişime açılacak. Öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden bu bilgilere ulaşarak tercihlerini yapabilecekler.

LGS tercih sonuçları açıklandı! LGS yerleştirme sonuçları için gözler meb.gov.tr'de! Okullar ne zaman açılacak tarih belli oldu! MEB, 2024 AÖL sınav soruları ve sonuçları için tarih verdi!