LGS ertelenecek mi?

LGS sınavı ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'de 8. sınıf ikinci dönem konularının olmayacağını açıkladı. Bu açıklama ile lise sınav tarihi merak edilmeye başlandı. Peki, LGS ertelenir mi? 2023 LGS sınav tarihi ne zaman, hangi tarihte? Başvurular başladı mı?

LGS ertelenecek mi?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında okullar, 20 Şubat'a kadar tatil edilmişti. Bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS sınavında 8. sınıf 2. dönem konuları olmayacak açıklaması yaptı. Deprem nedeniyle LGS ertelenir mi sorulmaya başlandı. Peki, 2023 LGS ne zaman yapılacak? LGS başvuruları başladı mı?

LGS SINAVI NE ZAMAN?

LGS sınavının tarihi henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılan LGS sınavının, bu yıl 4 Haziran Pazar günü gerçekleşmesi bekleniyor.

LGS'DE 8. SINIF 2. DÖNEM KONULARI OLMAYACAK!

Bakan Özer, "Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız." dedi.

LGS ERTELENECEK Mİ?

Lise geçiş sınavı depremden dolayı ertelenir mi diğer merak edilen konu. Şu an için LGS'nin ertelenmesine dair bir açıklama yapılmadı.

YKS ertelenecek mi? Üniversite sınavı ne zaman? 2023 LGS'de hangi konular geçerli olacak? 12. sınıf 1. dönem konuları hangileri? AÖF kayıt yenileme ne zaman, ertelendi mi?