LGS boş kontenjan sorgulama nasıl yapılır?

LGS ilk nakil tercih sonuçları açıklandı. İlk yerleştirme sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 95'i tercihlerine yerleşmişti. Bugün açıklanan 1. nakil yerleştirme sonuçları sonrasında LGS boş kontenjan nasıl sorgulanıyor merak ediliyor. Peki, LGS nakil tercihleri nasıl, nereden yapılır?

LGS boş kontenjan sorgulama nasıl yapılır?

Liselere nakil tercih dönemi devam ediyor. İlk nakil tercihleri 24-28 Temmuz'da yapılmıştı. Bugün LGS nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Henüz yerleşemeyen, yerini değiştirmek isteyenler için LGS 2. nakil dönemi başladı. Peki, LGS boş kontenjan sorgulama nasıl yapılır? İşte LGS 2. nakil tercih ekranı...

LGS BOŞ KONTENJAN NASIL SORGULANIR?

3 - 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında 1 milyon 14 bin 675 öğrenci, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Öğrencilerin yüzde 95'i tercihlerine yerleşti. 1. nakil yerleştirme sonuçları sonrasında boş kalan kontenjanları aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

LGS BOŞ KONTENJAN SORGULAMA

NAKİL İŞLEMLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Her dönemde, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Lise nakil başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. Sisteme giriş yapıldıktan sonra "MEB Öğrenci Nakil İşlemi" bölümünden başvuru yapılacak.

2023 LGS LİSE NAKİL TERCİH EKRANI için tıklayınız

LGS yerleştirmeye esas 1. nakil tercih sonuçları belli oldu! Okul kayıtları başladı mı, ne zaman başlıyor? KYK yurt, burs, kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitiyor?