Nakil tercih için son gün: 2024 LGS Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları, 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapıldı. 2. nakil tercihleri için son gün bugün. Tercihlerini yapan veliler ve öğrenciler, LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyor.

Nakil tercih için son gün: 2024 LGS Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 2024 LGS 2. nakil tercihleri bugün sona eriyor. 2. nakil için tercihler, 29 Temmuz'da başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirmeye esas 2. nakil tercih sonuçları ne zaman belli olacak açıkladı.

Nakil tercih için son gün: 2024 LGS Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil yerleştirme sonuçları 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

Nakil tercih için son gün: 2024 LGS Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

NAKİL TERCİH SÜRECİ

Nakil tercih başvuruları, iki dönem olarak yapılacak. İkinci nakil yerleştirme sonuçlarının ardından 6-14 Ağustos'ta boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Böylece 16 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

2024-YÖKDİL/2 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir, sınav ne zaman? Özel Yetenek Sınavı başvuruları başladı: Başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? BİLSEM sonuçları için gözler meb.gov.tr'de! BİLSEM kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler YKS başarı sıralamasına göre kademeli olarak 7500 TL'ye varan burs programı açıklandı!