LGS 2. nakil tercihleri ne zaman başlıyor? MEB 2024 LGS nakil yerleştirme takvimi

LGS 1. nakil tercihleri bugün sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan tercihler, boş olan kontenjanlar bakımından değerlendirilecek ve sonuçları açıklanacak. Sonrasında 2. nakil tercih dönemi başlayacak. Peki, LGS 2. nakil tercihleri ne zaman başlıyor?

LGS 2. nakil tercihleri ne zaman başlıyor? MEB 2024 LGS nakil yerleştirme takvimi

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ortak sınav 2024 LGS sonuçları ile lise tercihleri yapılmış ve bu tercihlerin doğrultusunda yüzde 96,2'si bir okula yerleştirilmişti. Bir okula yerleşemeyenler ve yerleştiği okulu değiştirmek isteyenler için LGS 1. nakil tercihleri 22 -26 Temmuz tarihlerinde alındı. Peki, LGS 2. nakil tercihleri ne zaman alınacak?

LGS 2. nakil tercihleri ne zaman başlıyor? MEB 2024 LGS nakil yerleştirme takvimi - Resim : 1

LGS 1. NAKİL TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

22 - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak LGS yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler sonuçları, 29 Temmuz'da açıklanacak.

LGS 2. nakil tercihleri ne zaman başlıyor? MEB 2024 LGS nakil yerleştirme takvimi - Resim : 2

LGS 2. NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.  

LGS 2. nakil tercihleri ne zaman başlıyor? MEB 2024 LGS nakil yerleştirme takvimi - Resim : 3

 NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Lise nakil başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. Sisteme giriş yapıldıktan sonra "MEB Öğrenci Nakil İşlemi" bölümünden başvuru yapılacak.

2024 LGS LİSE NAKİL TERCİH EKRANI için tıklayınız

157 bin aday 28 Temmuz'da ALES'e girecek KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınava giriş belgeleri erişime açıldı YKS tercih dönemi başladı: Yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? BİLSEM kesin kayıt hakkı kazananlar ne zaman belli olacak?