KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir?

KYK yurt yerleştirme sonuçları açıklandı. GSB yurtlarına başvuran öğrenciler, KYK sonuçlarına e-devlet üzerinden ulaşabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK yurtlarına kayıt hakkı kazanan öğrencileri uyardı ve kayıtlar için son tarihi açıkladı. Peki, KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman sona eriyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir?

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2023-2024 KYK yurt yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Yüzde 86 oranında yerleşim sağlandığı belirtildi. Sonuçlara göre kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıtlarını belirtilen süre içinde yapıp ilk kayıt ücretini ödemek zorunda. Peki, KYK yurt kesin kayıtları nereden, nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? 2023 KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereye ödenir? İşte detaylar...

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir? - Resim : 1

KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Yurt kayıt işlemleri 16 Eylül'de sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 16 Eylül saat 23.00'e kadar tamamlaması gerekiyor.

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir? - Resim : 2

KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILIR?

KYK yurt kayıtları, verilen süre içinde e-devletten yapılıyor. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra "kyk yurt kayıt işlemleri" araması yapınız.

KYK YURT KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir? - Resim : 3

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli ve gün bazında yatak ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir? - Resim : 4

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NEREDEN, NASIL ÖDENİR?

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin öncelikle kendilerine verilen süre içerisinde Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya https://kyk.ziraatbank.com.tr/ internet adresinden ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor.

KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ne zaman bitiyor? KYK ilk kayıt ücreti ne kadar, nasıl, nereden ödenir? - Resim : 5

TAAHHÜTNAME ONAYI VERMEYİ UNUTMAYIN

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin, yurt kayıt işlemini 16 Eylül saat 23.00'e kadar e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı/Yurt Kayıt İşlemleri linkine tıklayıp taahhütname onayı vererek tamamlaması gerekiyor.

 

2023/1. dönem Çarşı ve mahalle bekçiliği yazılı sınav giriş yerleri açıklandı mı? YKS ek tercih ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? Açık liseye geçiş şartları belli oldu YLSY bursu nedir, başvuru şartları nedir, burs miktarı ne kadar?