KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2024-2025 KYK yurt başvurusu nasıl, nereden yapılır?

KYK yurt başvuru tarihleri, üniversitelerde okuyan ya da üniversite başvurusu yapan adayların gündeminde yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK yurt başvuruları genelde ağustos sonu, eylül başında başlıyor. Peki, 2024-2025 KYK yurt başvuru tarihi belli oldu mu, başvuru nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2024-2025 KYK yurt başvurusu nasıl, nereden yapılır?

 Üniversite tercih yerleştirme sonuçları merakla beklenirken şehir dışında tercih yapan adaylar, KYK yurt başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Üniversite kayıt tarihleri 19-23 Ağustos olarak açıklandı. KYK yurt başvurularının da üniversite kayıtları sonrasında başlaması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

Geçen yıl KYK yurt başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Bu yıl da KYK yurt başvurularını benzer tarihlerde başlaması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Bunun için yapmanız gerekenler;

1- e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.

2- Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Yurt Başvurusu” yazın. (Direkt linki aşağıda bulabilirsiniz.)

3- Açılan ekranda yurt başvurunuzu görüntüleyebilirsiniz.

E-devlet üzerinde henüz KYK yurt başvuru ekranı aktif değil. Kayıt için tarihler belli olduğu zaman aşağıdaki link aktif olacaktır. 

KYK YURT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Süre uzatıldı: YKS tercihleri ne zaman sona eriyor, sonuçlar ne zaman açıklanacak? YKS tercih süresi uzatıldı LGS 2. nakil tercihleri bugün sona eriyor: Sonuçları için gözler MEB'te! 2024-YÖKDİL/2 sınav giriş yeri nasıl öğrenilir, sınav ne zaman?