KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru nasıl, nereden yapılır?

KYK yurt başvurusu, üniversiteyi kazanan öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre özellikle şehir dışında üniversite kazanan öğrenciler "KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, yurt başvurusu nasıl yapılır?" merak ediyor sorguluyor. İşte 2023 KYK yurt başvuru tarihi...

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru nasıl, nereden yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yüksek öğrenim gören öğrencilere barınma ve burs desteği sağlamaya devam ediyor. Pazar günü açıklanan 2023 YKS yerleştirme sonuçları sonrasında kygm.gsb.gov.tr sitesi KYK yurt başvuru tarihi nedeniyle ziyaret edilmeye başlandı. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt başvurusu nasıl, nereden yapılır?

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl başvurular 24 Ağustos'ta alınmaya başlamıştı. Bu yıl da aynı zamanlarda başvuru ekranının açılması bekleniyor.

KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru nasıl, nereden yapılır? - Resim : 1

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Bunun için yapmanız gerekenler;

1- e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.

2- Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Yurt Başvurusu” yazın. (Direkt linki aşağıda bulabilirsiniz.)

3- Açılan ekranda yurt başvurunuzu görüntüleyebilirsiniz.

YKS ek tercih tarihleri belli oldu mu? Geçen yıl YKS ek tercih ne zaman başladı? E-YDS başvuruları nasıl, nereden yapılır, başvuru ücreti ne kadar? MEB il emri verilecek mi, öğretmenlere il emri ne zaman verilecek? Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları nasıl öğrenilir?