KYK bursu ne zaman yatacak?

KYK bursu ne zaman yatacak merak ediyor. Üniversite öğrencileri, KYK burs sonuçları belli olduktan sonra burs taahhütnameleri onayladılar. Bu onay sonrasında KYK burslarının yatırılacağı tarih beklenmeye başlandı. Peki, KYK burslar ne zaman yatacak? 3 aylık toplu ödeme ne zaman yapılacak?

KYK bursu ne zaman yatacak?

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, KYK burs - kredi ödemesini bekliyor. KYK burs sonuçları geçen hafta açıklanmıştı. Ayın 20'sine kadar hak kazanan öğrenciler, taahhütnameye onay verdiler. Şimdi sıra KYK bursların hesaplara yatırılmasına geldi. İşre KYK burs - kredi ödemesi detayları...

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK burs ve kredi ödemesi, her ayın 6'sı ve 10'u arasında yapılıyor. Bu ödemeler, TC kimlik numarasının sona hanesine göre değişebiliyor.

İlk defa burs alacak öğrencilerin, Ekim-Kasım-Aralık ayları için üç aylık toplu ödeme yapılacak. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası şubelerini internet üzerinden verilen şifreler ile öğrenebiliyor. Sonrasında şubeden bankamatik kartlarını alacak. Bu üç aylık ödemelerin Ocak 2023'de yapılması bekleniyor.

KYK BURSU NE KADAR OLDU?

KYK burs miktarları, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjde ile zamlandı. Buna göre lisans öğrencilerine verilen burs 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans öğrencilerine verilen burs 1700 liradan 2500 liraya, doktora öğrencilerine verilen burs ise 2550 liradan 3750 liraya çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı AUZEF bitirme (final) sınavı saat kaçta? Çavuşoğlu: Ne insani ne de İslami değil Çevre Bakanlığı sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu!