KYK bursu ne zaman yatacak?

KYK burs sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. KYK yükseköğrenim burs/kredi almaya hak kazanan öğrenciler, KYK bursu ne zaman yatacak merak ediyor. Ödeme yapılabilmesi için taahhütnamenin onaylanması gerekiyor. Peki, KYK burs taahhütnamesi nasıl, nereden, ne zamana kadar yapılır?

KYK bursu ne zaman yatacak?

Yükseköğrenim öğrencileri tarafından merak edilen KYK burs sonuçları belli oldu. Sonuçlara göre hak kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde onaylanması gerekiyor. Peki, KYK bursu ne zaman yatacak? KYK burs taahhütnamesi nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursunun Ocak 2023'te yatırılması bekleniyor. Burslar her ay, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında yatırılıyor. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.

TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN SON GÜN 20 ARALIK

Burs/kredi kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde onaylanması gerekiyor. Öğrencilerin en geç 20 Aralık saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL, NEREDEN YAPILIR?

KYK burs ve öğrenim kredisi taahhütname onayı e-devletten yapılıyor. Turkiye.gov.tr adresinden giriş yapıldıktan sonra arama kısmına Burs/Kredi Taahhütnamesi Onay İşlemleri yazarak ilgili işleme ulaşabilirsiniz.

KREDİ BURS TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin, anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle sisteme girerek burs/kredi taahhütnamesi için veli onayı vermeleri gerekiyor. Sonrasında bu öğrenciler, kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütnamelerini onaylayabilecek.

KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK Burs ve Öğrenim Kredisi sonuçları açıklandı Kesin sonuçlar açıklandı Kopya çeken 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi