KYK burs sonuçları açıklandı! KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK burs sonuçları belli oldu. Sonuçlara göre KYK burs kazanan öğrencilerin, taahhütnameyi 20 Aralık'a onaylamaları gerekiyor. Peki, burs taahhütnamesi nasıl, nereden onaylanır? KYK burs sonuçları sorgulama ekranı...

KYK burs sonuçları açıklandı! KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

Binlerce yükseköğrenim öğrencisi tarafından merakla beklenen KYK burs/öğrenim kredisi sonuçları açıklandı. Kredi ve burs ücretlerine yüzde 47 zam yapıldı. Burs/kredi kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde onaylanması gerekiyor. İşte detaylar...

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları sorgulaması e-devletten yapılıyor.

KYK BURS KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA 

KYK BURS TAAHHÜTNAME NASIL ONAYLANIYOR?

Burs/kredi kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde onaylanması gerekiyor. Öğrencilerin en geç 20 Aralık saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

KREDİ BURS TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ 

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLER

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin, anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle sisteme girerek burs/kredi taahhütnamesi için veli onayı vermeleri gerekiyor. Sonrasında bu öğrenciler, kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütnamelerini onaylayabilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileriyle birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini düzenletebilecek.

KREDİ VE BURS ÜCRETLERİNE ZAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu müjde sonucunda kredi ve burs ücretlerinde yapılan yüzde 47’lik artışı da hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Böylelikle lisansta ödenen tutar 850 liradan 1.250 liraya, yüksek lisansta ödenen tutar 1.700 liradan 2.500 liraya, doktora için ödenen tutar ise 2.550 liradan 3.750 liraya yükselmiş oldu."

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi sonuçları açıklandı Kesin sonuçlar açıklandı Kopya çeken 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi KPSS sonuçları açıklandı!