KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs-kredi başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvuru tarihleri araştırılıyor. Üniversiteyi kazanan binlerce öğrenci, eğitimlerine maddi destek sağlamak için KYK burs ve kredi başvuru ekranının açılmasını bekliyor. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala KYK burs ve kredi başvuru detayları merak ediliyor. Peki, KYK burs-kredi başvurusu ne zaman başlıyor, başvuru şartları nedir, başvuru nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs-kredi başvurusu nasıl yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan burs ve kredi desteği sürüyor. Geçen yıl, lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 1250 liraya yükseltilmişti. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için farklı miktarlarda sağlanan KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor merak ediliyor. Peki, KYK burs ve kredi başvuru nasıl yapılır, 

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs-kredi başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 1

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs ve kredi başvuruları, aynı sayfa üzerinden birlikte yapılabiliyor. Fakat sadece birini alabiliyorsunuz. KYK tarafından açıklanan burs ve kredi başvuru tarihi açıklaması yok. Fakat geçen yıl kasımda başlayan KYK burs ve kredi başvurularının ekim sonu, kasım başı başlaması bekleniyor.

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs-kredi başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 2

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Eğer bir e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden TC kimlik kartınız ile almanız gerekiyor. Veya internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı gibi seçenekler ile e-devlet giriş yaparak başvuru yapabilirsiniz.

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs-kredi başvurusu nasıl yapılır? - Resim : 3

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

Ön lisans ve lisans öğrenimi gören öğrenciler
2 senelik okullardan mezun olup 4 senelik okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavlarına girerek ara vermeksizin kayıt yaptıran öğrenciler
Yüksek lisans öğrenimi gören öğrenciler
Doktora öğrencileri
ÖSYM sınav sonucuna göre, ham puan dikkate alındığında ilk 100’de olan öğrenciler
Belirlenen şartlar neticesinde Amatör milli sporcu grubuna giren öğrenciler

PAEM başvuru tarihi nedir? 500 PAEM öğrenci alımı başvuru şartları nelerdir? Bakan Tekin mülakat tartışmalarına noktayı koydu YKS ek yerleştirme tercihleri bitiyor: ek tercih nasıl yapılır? KYK kayıtları için bu iki önemli işlemi yapmayı unutmayın!