KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI: 2023-2024 KYK burs ne zaman yatacak? KYK kredi taahhütnamesi nedir?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Yaklaşık bir aydır beklenen 2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları e-devletten sorgulanıyor. Burs veya kredi kazanan öğrencilerin taahhütname onayı da vermesi gerekiyor. Peki, KYK burs ve kredi ne zaman yatacak? KYK burs ve kredi taahhütnamesi nedir?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI: 2023-2024 KYK burs ne zaman yatacak? KYK kredi taahhütnamesi nedir?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıkladı. Başvuru yapan öğrenciler, sonuçları öğrenmek için e-devletten sorgulamaya başladı. Kazanan öğrencilerin onay vermesi gereken 2023-2024 KYK burs ve kredi taahhütnamesi de merak konusu oldu. Peki, KYK burs ve kredi ne zaman verilecek, taahhütnamesi nedir?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI: 2023-2024 KYK burs ne zaman yatacak? KYK kredi taahhütnamesi nedir? - Resim : 1

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, e-devletten öğreniliyor. E-devlete (turkiye.gov.tr) TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra "Burs / Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama" araması yapın. Çıkan sayfada sonucu görebilirsiniz.

KYK burs/kredi başvuru sonucu sorgulamak için tıklayınız

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI: 2023-2024 KYK burs ne zaman yatacak? KYK kredi taahhütnamesi nedir? - Resim : 2

KYK BURS/KREDİ NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI: 2023-2024 KYK burs ne zaman yatacak? KYK kredi taahhütnamesi nedir? - Resim : 3

ÖĞRENİM KREDİSİ TAAHHÜTNAMESİ NEDİR?

Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesi”nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedir.

KYK burs/kredi taahhütnamesi onayı vermek için tıklayınız

Bakan Bak açıkladı: GSB KYK burs sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? KYK burs sonuçları açıklandı KYK yurdundaki zehirlenme e-YDS sonuçları açıklandı