KPSS saat kaçta başlıyor? KPSS ne kadar sürüyor, saat kaçta bitiyor?

KPSS lisans alan bilgisi oturumları bugün başlıyor. KPSS Alan Bilgisi Sınavları oturumlarında, adaylar başvurudaki oturum tercihlerine göre ilgili testlerin sorularını cevaplayacaklar. Her testte soru sayısı 40. Peki, KPSS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, ne kadar sürüyor?

KPSS saat kaçta başlıyor? KPSS ne kadar sürüyor, saat kaçta bitiyor?

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi  oturumları bugün başlıyor. 20 Temmuz Cumartesi günü sabah ve öğlen oturumları yapılacak. Adaylar, başvuru yaptıkları testleri cevaplayacak. İşte KPSS alan bilgisi sınav saatleri ve süreleri...

KPSS SAT KAÇTA BAŞLIYOR? 

KPSS alan bilgisi sınavı için adayların salona son girişleri, sınavdan 15 dakika önce olacak. Yani KPSS alan bilgisi 1. ve 3 oturum için saat 10.00'dan sonra, KPSS alan bilgisi 2. oturum için 14.30'dan adaylar salona alınmayacak. 

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler,
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 20 Temmuz 2024, Saat: 10.15

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi (Hukuk, İktisat, Maliye) : 20 Temmuz 2024, Saat: 14.45

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 21 Temmuz 2024, Saat: 10.15

TESTLER, SORU SAYISI VE VERİLEN SÜRE

İşletme 40 soru 50 dakika
Muhasebe 40 soru 50 dakika
İstatistik 40 soru 60 dakika
Hukuk 40 soru 50 dakika
Kamu Yönetimi 40 soru 50 dakika
İktisat 40 soru 50 dakika
Maliye 40 soru 50 dakika
Uluslararası İlişkiler 40 soru 50 dakika
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 40 soru 50 dakika

TESTLER SIRASIYLA VERİLECEK

20 Temmuz 2024 tarihinde Sabah Oturumuna katılacak adaylar, saat 10.15’te sınava başlayacaklardır.
Bu adaylara bu oturumdaki tüm testler için cevap alanı bulunan cevap kâğıdı verildikten sonra ilk olarak Kamu Yönetimi Testinin soru kitapçığı verilecek, bu test için verilen cevaplama süresi tamamlandıktan sonra Kamu Yönetimi Testinin soru kitapçığı adaylardan toplanacak ve Uluslararası İlişkiler Testinin soru kitapçığı verilecektir. Bu test için verilen cevaplama süresi de tamamlandıktan sonra Uluslararası İlişkiler Testinin soru kitapçığı toplanacak ve son olarak Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Testinin soru kitapçığı adaylara verilecektir.

20 Temmuz 2024 tarihinde Öğleden Sonra Oturumuna katılacak adaylar, saat 14.45’te sınava
başlayacaklardır. Bu adaylara bu oturumdaki tüm testler için cevap alanı bulunan cevap kâğıdı verildikten sonra ilk olarak Hukuk Testinin soru kitapçığı verilecek, bu test için verilen cevaplama süresi tamamlandıktan sonra Hukuk Testinin soru kitapçığı adaylardan toplanacak ve İktisat Testinin soru kitapçığı verilecektir. Bu test için verilen cevaplama süresi de tamamlandıktan sonra İktisat Testinin soru kitapçığı toplanacak ve son olarak Maliye Testinin soru kitapçığı adaylara verilecektir.

21 Temmuz 2024 tarihinde Sabah Oturumuna katılacak adaylar, saat 10.15’te sınava başlayacaklardır.
Bu adaylara bu oturumdaki tüm testler için cevap alanı bulunan cevap kâğıdı verildikten sonra ilk olarak
İşletme Testinin soru kitapçığı verilecek, bu test için verilen cevaplama süresi tamamlandıktan sonra İşletme Testinin soru kitapçığı adaylardan toplanacak ve Muhasebe Testinin soru kitapçığı verilecektir. Bu test için verilen cevaplama süresi de tamamlandıktan sonra Muhasebe Testinin soru kitapçığı toplanacak ve son olarak İstatistik Testinin soru kitapçığı adaylara verilecektir.

Kayıtlar bitmek üzere: ATA AÖF yaz okulu kayıt ücreti ne kadar, eğitim ne zaman başlıyor? ÖSYM - MEB sınav takvimine göre Cumartesi-Pazar hangi sınavlar var? 2024-ALES/2 sınavı ne zaman, sınav giriş yeri nasıl, nereden öğrenilir? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, nakil tarihleri nedir?