KPSS önlisans başvuru başladı: 2024 önlisans KPSS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? KPSS önlisans sınavı ne zaman?

KPSS önlisans başvuru bugün başladı. ÖSYM AİS giriş ile yapılacak 2024 KPSS önlisans başvuru için adaylar kılavuzun yayınlanmasını bekliyordu. Peki, KPSS önlisans başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Önlisans KPSS sınavı ne zaman?

KPSS önlisans başvuru başladı: 2024 önlisans KPSS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? KPSS önlisans sınavı ne zaman?

Önlisans programlarından mezun olup kamu kurumlarına girmek isteyenler, ÖSYM'nin önlisans KPSS başvuru kılavuzunu yayınlamasını bekliyordu. KPSS önlisans başvuruları bugün başladı. Peki, KPSS önlisans başvuru kılavuzu yayınlandı mı? KPSS önlisans başvuru nasıl, ne zamana kadar yapılır? İşte KPSS önlisans başvuru ekranı...

ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KPSS ön lisans için başvurular, 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılabilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KPSS önlisans başvuruları, ÖSYM AİS (ais.osym.gov.tr) giriş ile yapılır. ÖSYM tarafından başvuru ekranı açıldığı zaman TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra KPSS önlisans başvurunuzu yapabilirsiniz.

KPSS önlisans başvuru yapmak için tıklayınız

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS önlisans başvuru ücreti 350 lira. Geç başvuru gününde ise yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor.

ÖNLİSANS KPSS NE ZAMAN?

Önlisans KPSS, 1 Eylül 2024'te yapılacak. Sonuçlar ise 20 Eylül'de açıklanacak. Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir.

ÖNLİSANS KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır. Sınavın süresi 130 dakika olacaktır.

ALES/2 geç başvuru ne zaman, nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? E-YDS 2024/9 (İngilizce) başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman başlıyor? AÖF yaz okulu kayıt nasıl yapılır? MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir? MSÜ seçim aşaması ne zaman başlıyor?