KPSS ön lisans başvuru 2024: Ön lisans KPSS son başvuru ne zaman? KPSS ön lisans sınav tarihi nedir?

KPSS ön lisans başvuruları devam ediyor. Yüksek okul iki yıllık ön lisans mezunları adaylar, ÖSYM tarafından tarihe kadar başvurularını ÖSYM AİS giriş ile yapabiliyor. Peki, KPSS ön lisans son başvuru ne zaman? 2024 KPSS ön lisans sınav tarihi nedir?

KPSS ön lisans başvuru 2024: Ön lisans KPSS son başvuru ne zaman? KPSS ön lisans sınav tarihi nedir?

KPSS ön lisans başvuruları ÖSYM tarafından 13 Haziran'da alınmaya başladı. ais.osym.gov.tr adresinden alınan başvuruların süresi açıklandı. Normal süreyi kaçıran geç başvuru gününde yüzde 50 artırımlı başvuru ücreti ödeyerek başvurularını yapabiliyor. Peki, ön lisans KPSS için son başvuru günü ne zaman? KPSS ön lisans ne zaman yapılacak?

ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU NE ZAMAN SONA ERİYOR?

KPSS ön lisans için başvurular, 13 Haziran'da başlamıştı. Başvuru için son gün 2 Temmuz 2024.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KPSS ön lisans başvuruları, ÖSYM AİS (ais.osym.gov.tr) giriş ile yapılır. ÖSYM tarafından başvuru ekranı açıldığı zaman TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra KPSS ön lisans başvurunuzu yapabilirsiniz.

KPSS ön lisans başvuru yapmak için tıklayınız

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS önlisans başvuru ücreti 350 lira. Geç başvuru gününde ise yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor.

ÖNLİSANS KPSS NE ZAMAN?

Önlisans KPSS, 1 Eylül 2024'te yapılacak. Sonuçlar ise 20 Eylül'de açıklanacak. Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir.

ÖNLİSANS KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır. Sınavın süresi 130 dakika olacaktır.

ÖSYM'ye para cezası LGS sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? 9. sınıflara telafi sınavı mı geliyor? Son ders zili bugün çalacak: 20 milyon öğrenci yaz tatiline çıkıyor