KPSS ÖABT Alan Bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta?

2023 KPSS sınavlarının sonuncusu A grubu öğretmenlik ve öğretmenlik alan bilgisi (ÖABT), bu hafta sonu yapılacak. Kamu kuruluşlarında öğretmenlik yapmak isteyenlerin girmek zorunda olduğu sınav için ÖSYM, KPSS ÖABT sınav saati konusunda adayları uyardı. Peki, KPSS ÖABT sınavı ne zaman, saat kaçta? KPSS ÖABT sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

KPSS ÖABT Alan Bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta?

Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında 2023 KPSS ÖABT sınavı yarın yapılacak. ÖSYM, TC kimlik kartı olmayan, kaybeden adaylar için sınav günü açık tutulacak nüfus müdürlüklerini açıkladı. Adaylar, sınava hazırlıklarını bitirdi ve KPSS ÖABT sınavı saat kaçta merak ediyor, KPSS ÖABT sınav giriş belgesi nasıl alınır araştırıyor. 

KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 6 Ağustos Pazar günü yapılacak. Sabah oturumu saat 10.15'te, öğlen oturumu ise 14.45'te başlayacak.

BU SAATLERE DİKKAT!

ÖSYM; 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-KPSS-ÖABT sınavında adaylar, sabah oturumu için saat 10.00’dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağını belirtti ve adayları uyardı.

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilir.

KPSS AÖBT sınav giriş belgesi için tıklayınız

SINAV GÜNÜ AÇIK TUTULACAK NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2023-KPSS-ÖABT) Oturumlarına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav günü açık tutulacak nüfus müdürlükleri listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

ÖSYM
BİLSEM sonuçları açıklandı mı, sonuçları nasıl öğrenilir? LGS 2. nakil dönemi bugün sona eriyor! Sonuçlar ne zaman açıklanacak? ATA AÖF yaz okulu ve üç ders sınavı ne zaman? KYK yurt, burs, kredi başvuru tarihleri 2023 ne zaman?