KPSS ne zaman? Bu hafta sonu KPSS sınavı var mı? KPSS alan bilgisi sınav giriş belgesi nasıl alınır?

KPSS lisans alan bilgisi bu hafta sonu yapılacak. Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS: Alan Bilgisi sınavı üç oturumda gerçekleştirilecek. Her oturum farklı alan için olacak. Sınava başvuran adaylar, ÖSYM AİS giriş üzerinden sınav giriş belgesini alabiliyor. Peki, KPSS alan bilgisi oturumları saat kaçta, hangi gün yapılacak?

KPSS ne zaman? Bu hafta sonu KPSS sınavı var mı? KPSS alan bilgisi sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans süreci, Alan Bilgisi oturumları ile devam edecek. Adayların, 20-21 Temmuz'da yapılacak sınava girecek adayların, sınav giriş yerleri belli oldu. İki yıl süre ile geçerli olan sınava lisans mezunu ya da iki sene içinde mezun olabilecek adaylar girecek. Peki, KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

KPSS LİSANS ALAN BİLGİSİ SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

20 Temmuz 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi 1. Oturumu saat 10.15 (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri)

20 Temmuz 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi 2. Oturumu 14.45 (Hukuk, İktisat, Maliye)

21 Temmuz 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi 3. Oturumu 10.15 (İşletme, Muhasebe, İstatistik)

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Lisans Alan Bilgisi sınav giriş belgesi, ais.osym.gov.tr adresine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak alınıyor. 

KPSS sınav giriş belgesi için tıklayınız

ALES sınavı ne zaman? 2024-ALES/2 sınav giriş belgesi yayımlandı mı, ne zaman yayımlanır? YKS tercih tarihleri belli oldu: İşte tercih takvimi YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak Devlet ve vakıf üniversiteleri Okul Öncesi Öğretmenliği Taban Puanları