KPSS alan sınavı ne zaman, saat kaçta, sınav giriş belgesi nasıl alınır?

KPSS sınav tarihi merak ediliyor. 2023-KPSS sınavları geçen hafta başlamıştı. Bu hafta ise KPSS alan bilgisi testleri uygulanacak. ÖSYM, KPSS sınav saati hakkında adayları uyardı ve salona son giriş saatini açıkladı. Peki, KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta? KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

KPSS alan sınavı ne zaman, saat kaçta, sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı olan 2023-KPSS'de bu hafta alan bilgisi sınavları uygulanacak. Geçen hafta genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri testleri uygulanmıştı. Bugün ve yarın, KPSS alan bilgisi testi; Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, İstatistik için yapılacak. Adaylar, KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta merak ediyor. Peki, KPSS sınav giriş yeri nasıl öğrenilir?

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI NE ZAMAN?

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra
(Hukuk, İktisat, Maliye) : 29 Temmuz 2023, Saat: 14.45

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah
(İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 30 Temmuz 2023, Saat: 10.15

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren KPSS Sınav Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi'nden (AİS) T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilir.

KPSS sınav giriş belgesi almak için tıklayınız

 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav sonuç takvimine göre KPSS sonuçları, 25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

ÖSYM
AÖL 3. dönem online sınavına nasıl, nereden girilir? AÖF yaz okulu sınavı ne zaman, online mı? Öğretmenler dikkat! Başvuru tarihleri belli oldu KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır?