KPSS-2023/1 TERCİH KILAVUZU: KPSS tercih nasıl yapılır? Hangi KPSS puanı geçerli?

ÖSYM, KPSS-2023/1 tercih kılavuzunu yayımladı. Bazı kamu kurumlarına yapılacak atamalar için adaylardan tercihler alınmaya başladı. Peki, KPSS tercih nasıl yapılır, kimler yapabilir, hangi KPSS puanı geçerli olacak? İşte detaylar...

KPSS-2023/1 TERCİH KILAVUZU: KPSS tercih nasıl yapılır? Hangi KPSS puanı geçerli?

ÖSYM, sayılı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapılacağını duyurdu. Yayınlanan KPSS 2023/1 tercih kılavuzu ile "KPSS başvuru nasıl yapılır, hangi KPSS puanı geçerli, kimler başvurabilir?" gibi merak edilen sorular cevaplandırıldı. İşte KPSS tercih kılavuzu ve tercih ekranı...

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacak.

Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

KPSS TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri 13 Temmuz 2023 günü, saat 23.59’da sona erecek. Tercih yapmak için ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmanız gerekiyor.

KPSS-2023/1 TERCİH KILAVUZU için tıklayınız

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (50,00 TL) yatıracaklardır.

HANGİ KPSS PUANI GEÇERLİ OLACAK?

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 18 Eylül 2022,
9 Ekim 2022 ve 6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından
(2022-KPSS Lisans, 2022-KPSS Ön Lisans ve 2022-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların
en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans
mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

 

ÖSYM
DGS sınav giriş belgesi yayımlandı! Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS'de en fazla kaç tercih yapılabilir? 2023-ALES/2 başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?