KPSS 2023-4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2024/3 yerleştirme sonuç tarihi

KPSS-2024/3 tercih süreci sona erdi. ÖSYM, Millî Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan 19-25 Ocak tarihlerinde tercihlerini aldı. Tercihlerini yapan adaylar, şimdi KPSS yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Peki, KPSS-2024/3 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS 2023-4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2024/3 yerleştirme sonuç tarihi

KPSS-2024/3 tercihleri 25 Ocak'ta sona erdi. Millî Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemlerinde lisans mezunları için KPSSP3 puanı, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı kullanılacak. Peki, ÖSYM KPSS 2023/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

KPSS 2023-4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2024/3 yerleştirme sonuç tarihi - Resim : 1

KPSS 2023/4 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS-2024/3: Millî Eğitim Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması 19-25 Ocak tarihlerinde yapılmıştı. ÖSYM, KPSS 2023/4 yerleştirme sonuçları için tarih vermedi. Fakat KPSS tercih sonuçlarının şubat ayında açıklanması bekleniyor. KPSS tercih sonuçları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. 

KPSS 2023-4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2024/3 yerleştirme sonuç tarihi - Resim : 2

KPSS 2023/4 YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Kılavuzda yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program ile sözleşmeli personel pozisyonları için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan
birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

KPSS 2023-4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2024/3 yerleştirme sonuç tarihi - Resim : 3

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan
hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların Millî Eğitim Bakanlığınca atamaları
yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli personel
pozisyonlarına yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine
yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli personel pozisyonuna yerleşememiş olacaktır.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI: 2024-EKPSS yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF Bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? İOKBS başvuru kılavuzu yayımlandı: 2024 bursluluk sınavı ne zaman? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?