KPSS-2022/2 tercih kılavuzu yayımlandı!

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. ÖSYM, kamu görevlerine ilk defa atanacak kişiler için tercihlerin başladığını açıkladı. Tercih işlemleri için belli nitelik kodu uyarılarına dikkat etmek gerekiyor. Peki, KPSS-2022/2 tercihi ne zamana kadar, nasıl yapılır? İşte ÖSYM KPSS tercih kılavuzu...

KPSS-2022/2 tercih kılavuzu yayımlandı!

KPSS-2022/2 tercih kılavuzu ÖSYM sitesinde erişime açıldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu yerleştirmeler yapılacak. ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ile birlikte nitelik kodu açıklaması da yapıldı. Peki, KPSS-2022/2 tercih dönemi ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor? KPSS tercih nasıl yapılır?

KPSS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

Adaylar tercihlerini, 21-28 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 21 Aralık 2022 tarihinde saat 10.30’da başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

KPSS TERCİH KILAVUZU

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 18 Eylül 2022, 9 Ekim 2022 ve 6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından
(2022-KPSS Lisans, 2022-KPSS Ön Lisans ve 2022-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

YERLEŞTİRME İÇİN KULLANILACAK KPSS SINAVLARI

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

KPSS TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, en fazla 30 tercih yapabiliyor. Tercih listesini yaptıktan sonra ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve “ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz.

“ADAY İŞLEMLERİ” alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak olan yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Yerleştirme sonuçları için verilen kesin bir tarih yok. Yerleştirme sonuçları, osym.gov.tr sayfasında duyurulacak. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecek.

AÖF sınav sonuçları ne zaman belli olacak? KYK bursu ne zaman yatacak? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK Burs ve Öğrenim Kredisi sonuçları açıklandı