Kış okulları nedir, ne zaman başlıyor, ücretsiz mi?
Milyonlarca öğrenci, alacakları karne ile yarı yıl tatiline girecek. MEB, bu dönem ilk defa "Kış Okulu" uygulamasını başlatıyor. Dört alanda öğrencilere verilecek eğitim haberi sonrasında kış okulu detayları merak ediliyor. Peki, Kış okulları ne zaman başlıyor, ücretli mi? Okullar ne zaman kapanıyor? Yarı yıl tatili ne zaman bitecek? İşte tüm merak edilenler...
Yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarın yarı yıl tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanlığı, 2 haftalık yarıyıl tatilinde de yaz okullarında olduğu gibi "kış okulu" adında kurslar açmaya karar verdi. Kış okullarında "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda kurslar verilecek. Peki, kış okulu kursları ücretsiz mi olacak? Hangi sınıflar katılabiliyor? Kış okulları ne kadar sürecek? İşte detaylar...
OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, NE ZAMAN AÇILACAK?
19 milyona yakın ilk ve ortaöğretim öğrencisi, yarın 20 Ocak Cuma günü yarı yıl karnelerini alacak. Sömestr tatili yarın başlayacak, 6 Şubat Pazartesi ise okullarda ikinci dönem başlayacak.
KIŞ OKULLARI KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
MEB tarafından ilk defa uygulanacak kış okulları, 21 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında yapılacak.
KIŞ OKULLARI ÜCRETSİZ Mİ?
Millî Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren KIŞ OKULLARI ücretsiz olacak.
HANGİ DERSLER, KAÇ SAAT OLACAK?
Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenecek 5 grupta etkinlik yapılacak. Bir öğrenci bu kursların her ikisine de başvurabilecek.
Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılacak. İki kursa katılan öğrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almış olacak.
BİLSEM KIŞ OKULLARI
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanacak. Bir öğrenci, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek, haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilecek.