Karne haftasına yeni düzenleme: Yarışmalar ve oyunlar yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yapılan karne haftalarında yeni bir dönemin geldiğini belirtti. Kelime oyunları, bilgi, yetenek ve münazara yarışmaları yapılacağını söyleyen Bakan Tekin, velilerden destek istedi.

Karne haftasına yeni düzenleme: Yarışmalar ve oyunlar yapılacak
  • Yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak'ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilini yapmak üzere karne alacak.
  • Bakanlık, son haftada okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirildi.
  • Bakan Tekin, gelecek cuma günü öğrencilerin bahar yarıyılının öncesindeki tatil dönemine gireceklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
15 günlük tatil süreci öncesinde okullarımızda bugün itibarıyla genel anlamda öğretmenlerimiz ölçme, değerlendirme süreçlerini tamamlamış durumda. Önümüzdeki hafta itibarıyla da okullarımızda öğretmenlerimizin yürüttüğü diğer idari işlemler sebebiyle çocuklarımız, öğrencilerimiz biraz o haftayı boş geçiriyorlardı. Aynı şekilde bahar yarıyılının sonunda, yani haziran ayında da benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalıyorduk. O son bir haftalar genellikle çocuklarımızın çok dolu dolu geçiremedikleri bir dönemdi. Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili bir adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca devam ettikleri, yarıyıl boyunca edindikleri kazanımları gündelik hayatında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz.

 

AÖF final sınavına kaç gün kaldı, sınav giriş yerleri açıklandı mı? Okullarda yeni dönem! Son hafta öğrenciler için coşkuyla geçecek AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AUZEF güz dönemi bitirme sınavı sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?