İOKBS bursluluk ücreti ne zaman yatacak? 2023 bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Burs kazananlar ne yapması gerekir?

İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı. MEB tarafından yapılan duyuru sonrasında 2023 bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor, burs kazananlar ne yapması gerekir araştırılmaya başladı. İşte İOKBS burs ödeme detayları...

İOKBS bursluluk ücreti ne zaman yatacak? 2023 bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Burs kazananlar ne yapması gerekir?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yani 2023 İOKBS sonuçları belli oldu. Bir milyondan fazla öğrencinin başvurduğu sınav sonuçlarına göre 100 bin öğrenci burs almak hakkı kazandı. Burs sonuçlarına hak kazananlar, bursluluk ne zaman başlayacak, ödemeler ne zaman merak etmeye başladı. Peki, burs kazananlar ne yapması gerekiyor? 

İOKBS bursluluk ücreti ne zaman yatacak? 2023 bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Burs kazananlar ne yapması gerekir? - Resim : 1

BURSLULUK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

2023 İOKBS bursluluk kılavuzunda ödeme ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle "Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir."

Burs ödemeleri, PTT iş yerlerinden hak sahiplerine imza karşılığı ve ibraz edilen kimlik fotokopisi alınarak elden teslim edilecek olan TC kimlik numaralarına tanımlı PTT Kartlar ile yapılacak.

İOKBS bursluluk ücreti ne zaman yatacak? 2023 bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Burs kazananlar ne yapması gerekir? - Resim : 2

2023 BURSLULUK ÜCRETİ NE KADAR?

2023 yılında geçerli olacak MEB İOKBS burs ücreti ise aylık 863 TL olarak belirlendi. 12 ay olarak yapılacak bursluluk ödemeleri, e-devletten sorgulanabiliyor. 

E DEVLETTEN ÖDEME SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN:

İOKBS bursluluk ücreti ne zaman yatacak? 2023 bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Burs kazananlar ne yapması gerekir? - Resim : 3

BURS KAZANANLARIN YAPMASI GEREKENLER

İOKBS’yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmeleri için belirtilen tarihlerde başvuru yapmasından öğrenci velisi, bilgilendirme ve elektronik onaylamadan ise okul müdürlüğü sorumludur.  

Öğrenciler kendilerine en yakın PTT şubelerinden kimliklerini ibraz ederek PTT Kartlarını (Ön Yüklemeli Kart) temin edebilecek.

Burslar her ayin en geç 25’inde PTT is yerlerine öğrenci adına ulaştırılacak.

 

 

KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Bakan Tekin'den Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavına ilişkin açıklama ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS bursluluk sınav sonuçları itirazı nasıl, nereden yapılır?