İkinci ara tatil ne zaman, olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "ara tatil" açıklaması

Okullarda ikinci dönem başladı. Yarıyıl tatili sonrasında milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Nisan ayında öğrenciler, bir haftalık ara tatil yapacak. Fakat ara tatilin bayram ile denk düşmesi nedeniyle iptal edildiği söylentilere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yanıtladı. Peki, 2. ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanıyor? İşte 2024 eğitim öğretim takvimi...

İkinci ara tatil ne zaman, olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "ara tatil" açıklaması

İkinci ara tatil iptal mi edildi? Eğitim öğretimde ikinci dönem başladı. Öğrenciler, ara tatil için anket yapıldığını ve anket sonucuna göre ara tatilin iptal edilebileceğini düşünüyor. Bakan Tekin, konuya açıklık getirdi. Peki, nisan ara tatili olacak mı, ne zaman? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte ara tatil tarihi 2024...

İkinci ara tatil ne zaman, olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "ara tatil" açıklaması - Resim : 1

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLADI?

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre yarı yıl tatili, 19 Ocak 2024 Cuma günü başlamıştı. 5 Şubat 2024 Pazartesi günü ikinci dönemin başlaması ile sona erdi. 

İkinci ara tatil ne zaman, olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "ara tatil" açıklaması - Resim : 2

2. ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci dönem ara tatili, 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak. Ramazan Bayramı ise 10 Nisan ile 12 Nisan tarihlerinde yapılacak. 

İkinci ara tatil ne zaman, olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "ara tatil" açıklaması - Resim : 3

BAKAN'DAN ARA TATİL AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Ramazan Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu." dedi.

Bizim Bakanlıktaki bütün eğitim öğretim dairelerinin içerisinde bir tane daire başkanlığı var. Hepsinde standart İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı. Hayata geçirdiğimiz bütün uygulamalar, attığımız bütün adımlar o daire tarafından değerlendiriliyor. Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor şeklinde verilen haberler, o İzleme Değerlendirme Birimi'nin ara tatillerle ilgili yaptığı rutin değerlendirme. Biz oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz. Şöyle bir tablo var. Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz. Bir anket falan yapmıyoruz. Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Ramazan Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Ramazan Bayramı ile birleşmiş oluyor.

İkinci ara tatil ne zaman, olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "ara tatil" açıklaması - Resim : 4

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. 

Takvime göre, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

MSÜ geç başvuru saat kaçta bitiyor? YDS başvuruları başladı: Başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? Van'ın 3 ilçesinde okullar tatil edildi Hatay'da okullar tatil edildi mi?