ÖSYM EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı!

EKPSS tercih kılavuzu 2023, ÖSYM tarafından yayımlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarına engelli kamu personeli yerleştirme için tercihler, bugünden itibaren AİS sistemi üzerinden yapılacak. Peki, EKPSS tercihleri ne zamana kadar yapılacak? İşte EKPSS tercih kılavuzu 2023 ve detaylar...

ÖSYM EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı!

Engelli kamu personel seçme sınavı yani EKPSS tercih kılavuzu, ÖSYM sitesinde yayımlandı. 5 Ocak 2023 tarihinden başlayan tercihlerin alınmasına başlanacak. EKPSS tercihleri https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak. Peki, EKPSS tercihleri nasıl yapılır? EKPSS tercih tarihi nedir? İşte 2023 EKPSS tercih hakkında detaylı bilgiler...

2023 EKPSS TERCİHLERİ HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme tercihleri, ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre 05-13 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Tercih işlemleri 05 Ocak 2023 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve 13 Ocak 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

2023 EKPSS TERCİH KILAVUZU

EKPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme tercihleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılabilecek.

Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir kadro için mezun olunan program/alan/dal koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

ŞİFRESİNİ UNUTANLAR

İnternet erişim şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

Bu sorulara doğru cevap veremediği için şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarının aslı ile birlikte ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine şahsen başvurarak ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.

EN FAZLA KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?

2023 EKPSS için yapabileceğiniz en fazla tercih sayısı 30'dur.

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Özel okul fiyatlarına ne kadar zam yapıldı? Özel okul zammı belli oldu Arabuluculuk sınav sonuçları açıklandı KPSS sonuçları açıklandı