EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercih sonuçları merak ediliyor. ÖSYM tarafından açılan 2023 EKPSS tercihleri, 5-13 Ocak tarihinde yapıldı. Yapılan tercihler, EKPSS sonuçlarına bakılarak kura ile devlet kurum ve kuruluşlarına adayları yerleştirecek. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS kura ile yerleştirme sonuçları belli oldu mu?

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Engelli vatandaşların kamu personeli seçme sınavı olan EKPSS sonuçlarına göre tercihler, 5-13 Ocak arasında yapıldı. ÖSYM AİS üzerinden yapılan tercihler sonrasında EKPSS sonuçları ile birlikte kura usulüne göre yerleştirme yapılacak. Bir ay önce yapılan tercihler sonrasında gözler ÖSYM'de. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM 2023-EKPSS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı...

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS tercih sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM, EKPSS yerleştirme sonuçlarına dair bir tarih duyurmadı. Geçtiğimiz yıllarda bir ay sonra açıklanan EKPSS sonuçlarının önümüzdeki günlerde ilan edilmesi bekleniyor.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

EKPSS tercih sonuçları açıklandığı zaman ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr sayfasından TC kimlik numarası ve şifreniz ile sonucu öğrenebileceksiniz.

KURA İLE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

EKPSS kura ile yerleştirme şu şekilde yapılacak;

  • İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılırken; Kadrolar için aranan öğrenim düzeyi, cinsiyet vb. nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek, bunlardan herhangi birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.
  • 11 inci dereceli kadrolar için ilkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacak.
  • Öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecek.
  • İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecek.
  • Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecek.
  • Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecek.
  • Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecek.
  • İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecek.
  • Özel eğitim iş uygulama merkezi/okulu, ortaokul düzeyinde değerlendirilir.
  • Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan engellilerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılacaktır.
  • Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebileceklerdir.
ÖSYM
AÖF kayıt yenileme ekranı açıldı mı? YKS ve LGS sınavı ertelendi mi? Okullar ne zaman açılacak? Hangi illerde üniversiteler tatil? Sınavlar online mı?