EKPSS TERCİH SONUÇLARI: 2024-EKPSS yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercih sonuçları merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından açılan 2024-EKPSS tercih dönemi 19 Ocak'ta sona erdi. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacak. Peki, EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte EKPSS yerleştirme tercih sonuç açıklama tarihi...

EKPSS TERCİH SONUÇLARI: 2024-EKPSS yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS 2024 tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de. EKPSS tercihleri 10-19 Ocak tarihlerinde yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme EKPSS sonuçları ve kura ile yapılacak. Peki, 2024-EKPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

EKPSS TERCİH SONUÇLARI: 2024-EKPSS yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

2392 ENGELLİ MEMUR ATAMASI YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Yeni yıl ile 2 bin 392 engelli vatandaşımızın atamasını daha gerçekleştireceğiz." dedi.

Şubat ayında da engelli memur ataması yapıldığını hatırlatan Göktaş, "Yeni yıl ile 2 bin 392 engelli vatandaşımızın atamasını daha gerçekleştireceğimizin müjdesini paylaşmak isterim. Böylece bu yıl kamuda 4 bin 715 engelli vatandaşımızın istihdamını sağlamış olacağız." diye konuştu.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI: 2024-EKPSS yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS tercih sonuçları için net bir tarih verilmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Yeni yıl ile 2 bin 392 engelli vatandaşımızın atamasını daha gerçekleştireceğimizin müjdesini paylaşmak isterim" demişti. Geçen yıl olduğu gibi EKPSS tercih sonuçlarının şubat ayında açıklanmıştı.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI: 2024-EKPSS yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 3

EKPSS SONUCU İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI: 2024-EKPSS yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 4

KURA İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir.

Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir.

İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir

 

 

AÖF Bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? İOKBS başvuru kılavuzu yayımlandı: 2024 bursluluk sınavı ne zaman? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları başladı!