EKPSS soru cevap anahtarı yayımlandı: 2024-EKPSS sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

EKPSS 2024, 28 Nisan Pazar günü yapıldı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı soru ve cevap anahtarı adayların erişimine açıldı. Sınavda yaptıkları netleri hesaplayan adaylar, E-KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediyor. Peki, EKPSS soru cevap anahtarına nereden, nasıl bakılır?

EKPSS soru cevap anahtarı yayımlandı: 2024-EKPSS sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

28 Nisan 2024 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (2024-EKPSS) soru cevap anahtarı yayımlandı. Sınava giren adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinde soru cevap kağıdına ulaşabiliyor. EKPSS puan hesaplama nasıl yapılıyor, dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? Peki, e-KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-KPSS soru cevap anahtarı görüntüleme ekranı...

EKPSS soru cevap anahtarı yayımlandı: 2024-EKPSS sınav sonuçları ne zaman belli olacak? - Resim : 1

E-KPSS SORU CEVAP ANAHTARI

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecek. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 8 Mayıs 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

E-KPSS soru cevap anahtarı için tıklayınız

EKPSS soru cevap anahtarı yayımlandı: 2024-EKPSS sınav sonuçları ne zaman belli olacak? - Resim : 2

E-KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

E-KPSS puanı hesaplanırken ilk olarak doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Dört yanlış bir doğruyu götürecek şekilde adayın ham puanı bulunacak. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5
olacak şekilde adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.

 

EKPSS soru cevap anahtarı yayımlandı: 2024-EKPSS sınav sonuçları ne zaman belli olacak? - Resim : 3

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların
ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3
puanları hesaplanacak.

E-KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2024-EKPSS sınav sonuçları 23 Mayıs'ta sonuc.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak. 

Ortaöğretim KPSS ne zaman? KPSS lisans ne zaman yapılacak, başvurular başladı mı? E-YDS İngizce, İtalyanca, İspanyolca sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM EKPSS, temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açtı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı