E-YDS başvuruları nasıl, nereden yapılır? E-YDS başvuru ücreti ne kadar, sınav ne zaman?

Yabancı dil seviye tespit sınavı e-YDS için başvurular başladı. ÖSYM, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav salonlarında yapılacak sınav başvuru tarihlerini ve başvuru ücretini açıkladı. Peki, e-YDS 2023/10 (İngilizce) başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar, sınav ne zaman? İşte e-YDS başvuru kılavuzu...

E-YDS başvuruları nasıl, nereden yapılır? E-YDS başvuru ücreti ne kadar, sınav ne zaman?

E-YDS başvuruları başladı. ÖSYM, sınava alınacak aday sayısını ve e-sınav uygulama salonlarını açıkladı. Yabancı dil seviye tespiti yapmak isteyenler, e-YDS başvuruları nasıl, nereden yapılır, başvuru ücreti ne kadar merak ediyor. İşte e-YDS 2023/10 (İngilizce) başvuru kılavuzu ve detaylar...

E-YDS BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Sınava başvuru süreci, 22-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında olup adaylar başvurularını, 22 Ağustos 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.

2023 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2023 e-YDS) Kılavuzu

E-YDS başvuruları nasıl, nereden yapılır? E-YDS başvuru ücreti ne kadar, sınav ne zaman? - Resim : 1

E-YDS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Üç saat sürecek e-YDS başvuru ücreti 490 TL.

E-YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

e-YDS 2023/10 İngilizce alanında; 9 Eylül 2023 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacak. Sınav başlama saati ise 13.45.

E-YDS BAŞVURU KONTENJANI NE KADAR?

ÖSYM, 9 Eylül'de yapılacak e-YDS için kontenjanların Ankara’da 4200, İstanbul’da 460, İzmir’de 116 ve Adana’da 306 olarak belirlendiğini açıkladı.

ÖSYM
MEB il emri verilecek mi, öğretmenlere il emri ne zaman verilecek? Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları nasıl öğrenilir? Okullar ne zaman açılacak, kaç gün kaldı? BİLSEM kayıtları ne zaman sona eriyor, nasıl yapılır?